Időbélyegzés szolgáltatói tanúsítványaink

Az időbélyegzés szolgáltatásunkhoz beérkező időbélyeg-kéréseket több időbélyegző egységgel szolgáljuk ki, ezen egységek különböző kulcspárral és különböző időbélyegzés szolgáltatói tanúsítvánnyal rendelkeznek. A pillanatnyi forgalmi, terhelési viszonyoktól függ, hogy egy adott időbélyeg kérést melyik egységünk szolgálja ki, azaz melyik egységünk írja alá az időbélyeget.

Az SHA-256 alapú időbélyegek aláírására használt kulcsokat, tanúsítványokat szolgáltatási szabályzataink értelmében legalább évente cseréljük, és vállaljuk, hogy az időbélyeget aláíró SHA-256 alapú időbélyegzés szolgáltató tanúsítványa az időbélyeg kibocsátásától számítva legalább 11 évig érvényes. Az SHA-256 alapú egységeink közül mindig a legmagasabb évszámmal ellátott egységek bocsátják ki az időbélyegeket.

Tekintve, hogy időbélyegzés szolgáltatói tanúsítványaink időben változnak, azt javasoljuk, hogy ne konkrét időbélyegző tanúsítványokat fogadjon el alkalmazásában. Időbélyegzés szolgáltatói tanúsítványaink az alapján ismerhetőek fel, hogy tartalmazzák a timeStamping kiterjesztett kulcshasználatot (extended key usage), és a honlapunkon közzétett tanúsítvány-hierarchiában a megjelölt helyen szerepelnek.

Időbélyegzés szolgáltatásunk elérhetőségéről itt talál információkat.

 

A minősített időbélyegeket kibocsátó egységek SHA-256 alapú tanúsítványai:

A minősített időbélyegeket kibocsátó egységek SHA-1 alapú tanúsítványai:

A nem minősített időbélyegeket kibocsátó egység (SHA-1 alapú) tanúsítványa: