Online tanúsítvány-állapot szolgáltatás (OCSP)

Az online tanúsítvány-állapot szolgáltatás (OCSP) segítségével az e-Szignó Hitelesítés Szolgáltató által kibocsátott összes tanúsítvány aktuális visszavonási állapota lekérdezhető. A lekérdezés azonnali, hiteles választ ad egy tanúsítvány állapotáról. E szolgáltatás segítségével állapítható meg egy tanúsítvány visszavonási állapota a leggyorsabb és legbiztonságosabb módon. A tanúsítvány-állapot válasz hitelessége később is ellenőrizhető, így e válaszok bizonyítékként is felhasználhatóak.

Az OCSP szolgáltatás a leghatékonyabb módja egy tanúsítvány visszavonási állapota lekérdezésének. Míg a hagyományos visszavonási listák (CRL-ek) esetében egy aláírás érvényességét leghamarabb csak a következő visszavonási lista közzététele után (azaz akár napokkal az aláírás időpontja után) lehet bizonyítani, addig az OCSP esetében azonnali, hiteles válasz érkezik, amely csatolható az aláírt dokumentumhoz.

Időbélyegzés előfizetéssel, illetve aláíró csomaggal rendelkező ügyfeleink ingyenesen vehetik igénybe OCSP szolgáltatásunkat.

OCSP szolgáltatást kizárólag az általunk kibocsátott tanúsítványokra nyújtunk.

A szolgáltatás igénybevételéhez vagy autentikációs tanúsítvány, vagy felhasználónév és jelszó páros szükséges, ez utóbbit szerződéskötéskor adja meg.