Nyomtatványok formátuma és nyomtatványkitöltő alkalmazások

Nyomtatványok formátuma

A kérelem formanyomtatványát kizárólag XML formátumban lehet benyújtani. A cégszolgálat automatája nem engedi át azokat a kérelmeket, amelyekben a formanyomtatvány nem felel meg a cégszolgálat honlapján közzétett XML sémadefiníciónak. A cégszolgálat automatája az informatikai ellenőrzés során az e-aktában szereplő, A kérelem formanyomtatványa nevű dokumentumot vizsgálja. A cégszolgálat elutasítja a kérelmet, ha A kérelem formanyomtatványa nevű dokumentum nem XML formátumú (hanem pl. egy szkennelt irat és PDF formátumú), vagy XML formátumú, de nem felel meg a közzétett XML sémadefiníciónak.

Nyomtatványkitöltő alkalmazások

A cégszolgálat előírásainak megfelelő nyomtatványkitöltő program több cégtől is beszerezhető. Az egyes nyomtatványkitöltő alkalmazásokról közvetlenül a forgalmazó cégnél lehet érdeklődni. A nyomtatványkitöltő programok és a forgalmazók elérhetőségei a következők:


Nyomtatványkitöltő program Forgalmazó cég Honlap
Cégírnok eGov Kft. www.cegirnok.hu
Imeditor CompLex Kft. www.complex.hu/cegnyomtatvanyok
E-Cégnyomtatvány Net-Solicitor Kft. www.onlinecegeljaras.hu
Cégjegyző Gold ViBaStile Kft. www.vibastile.hu
Cégasszisztens HVG-ORAC Kft. www.hvgorac.hu


A szoftverek által előállított nyomtatványt nem kell kinyomtatni és aláírni, hanem elmentés után közvetlenül a kérelem e-aktájába kell illeszteni.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a Microsec zrt. nem foglalkozik nyomtatványkitöltő programok fejlesztésével és forgalmazásával, ezért ezen programok használatával kapcsolatban nem áll módunkban telefonon vagy e-mailben technikai segítséget és tájékoztatást nyújtani. Kérjük, hogy a nyomtatványkitöltő alkalmazásokkal kapcsolatos kérdésekkel minden esetben közvetlenül az adott szoftvert forgalmazó cégnél érdeklődjön.