e-Kézbesítés megoldások

e-Kézbesítés megoldásaink segítségével megvalósítható az elektronikus dokumentumok megbízható küldése és fogadása, amely az elektronikus ügyintézés megvalósításának kihagyhatatlan láncszeme. e-Kézbesítés megoldásaink közös jellemzője, hogy a küldő fél – sikeres kézbesítés esetén – elektronikus aláírással ellátott bizonyítékot kap mind a feladás, mind pedig a címzett által történt átvétel tényéről, annak időpontjáról és az átvevő személyéről. Ezek segítségével már könnyedén adaptálhatóak az elektronikus világba is a papír alapú folyamatok esetében megszokott joghatások. Megoldásunk biztosítja továbbá az elektronikus küldemények hitelességét, sértetlenségét és titkosságát.

Microsec Megbízható Üzenettovábbító Szerver (Microsec Dependable Message Transmitter Server)

A Microsec Megbízható Üzenettovábbító Szervert elsősorban akkor ajánljuk, ha meghatározott felek (pl. hivatalok, adatszolgáltatók) közötti hivatalos kommunikáció elektronikus megvalósítására van szükség. A szerver segítségével az alkalmazási terület speciális igényeire könnyedén testre szabható az üzenettovábbító rendszer.

Lehetőségek:

* Előre definiált, XML formátumú üzenetek. A szerver támogatja az adott üzenettípushoz tartozó sémadefiníciós állományok (XSD) központi nyilvántartását és sémák verziókezelését.

Az előre meghatározott és gép által is értelmezhető adatformátum (XML) alkalmazásának köszönhetően az üzenettovábbító rendszer használata rendkívül praktikus tömegesen előforduló, ismert adatszerkezetű üzenetek (pl. elektronikus vagyonfelmérés megkeresés és válasz) esetében. Ekkor az érkező megkereséseket programok is fel tudják dolgozni, és a megfelelő adatbázishoz való hozzáférés esetében akár a választ is képes elkészíteni automatikusan, amellyel jelentős emberi munkamennyiség, idő és kiadás takarítható meg.

Microsec Megbízható Üzenettovábbító Szervert használó üzenettovábbító rendszerek:

VHKIR kommunikációs modul (DMT kommunikációs modul)

A VHKIR kommunikációs modul egy olyan programkönyvtár (Software Development Kit), amely tartalmazza a kézbesítési rendszerben – például Végrehajtási Iratok Elektronikus Kézbesítési Rendszerében (VIEKR), Cégbírósági Elektronikus Vagyonfelmérési Rendszerben (CEVR) – való kommunikációhoz szükséges összes funkcionalitást. Használatával jelentősen meggyorsítható a csatlakozó fél rendszerére szabott üzenetküldő modul létrehozása és integrálása.

A kommunikációs modul főbb funkciói:

A kommunikációs modul támogatja az adott rendszerben használható XML üzenetsémák legfrissebb verzióinak beszerzését, valamint a beküldendő üzenet formátumellenőrzését (validálását). Az XML összeállítása és feldolgozása a csatlakozó fél ügyviteli rendszerének a feladata.

Követés a rendszerekhez

A VIEKR és a CEVR műszaki értelemben jelenleg azonos módon működik, azonban vannak eljárásbeli különbségek, és a jövőben esetlegesen elképzelhető, hogy jogszabályi vagy más okok miatt a két rendszer műszaki értelemben is el fog térni egymástól. Az egyes rendszerekre vonatkozó speciális szabályokat a VIEKR specifikáció, illetve a CEVR specifikáció tartalmazza. A kommunikációs modul legfrissebb (3.2.5) verziójával megvalósítható a kommunikáció mind a VIEKR, mind a CEVR rendszerekben, így amennyiben Ön korábban, a VIEKR rendszerhez vásárolt VHKIR Kommunikációs Modult, azt jelenleg a CEVR-hez is tudja használni - azonban szoftverkövetést a két rendszerre külön-külön kell vásárolni.

e-Kézbesítés Online Szolgáltatás

Az e-Kézbesítés Online Szolgáltatás igénybevételével egy webes felületen keresztül tudnak kommunikálni ügyfeleink az üzenetküldő rendszerben. Online űrlapkitöltő segíti a rendszerben várt, XML formátumú üzenetek összeállítását. A bejövő és kimenő üzenetek megjelenítése a megszokott e-mail kliensek logikájához hasonló, a kézbesítési rendszer használatához szükséges további funkciókat (csomagolás, elektronikus aláírás, titkosítás, ellenőrzés, tértivevényezés stb.) a szolgáltatás a háttérben elvégzi. Az e-Kézbesítés Online Szolgáltatást elsősorban azoknak az ügyfeleinknek ajánljuk, akik kisebb üzenetforgalomra számítanak, és az üzenetek feldolgozását ügyintézők segítségével kívánják végezni. Az e-Kézbesítés Online Szolgáltatás elérhető mind a VIEKR, mind a CEVR rendszer felhasználói számára.

A kézbesítési rendszerek használatához ajánljuk még:

Amennyiben a fentiek felkeltették az érdeklődését, bővebb információért kérjük, keresse munkatársainkat a sales@microsec.hu címen.