Aláíró megoldás okoseszközön

2016-ban bevezetésre került eIDAS törvény hatással volt a hazai jogi szabályozási környezetre is, ennek következtében a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény is módosításra került. A változás eredményeképpen teljes bizonyító erejű magánokirat keletkezik, amennyiben minősített tanúsítványra visszavezethető fokozott biztonságú elektronikus aláírással készítették el azt.

A Microsec, mint eIDAS szerinti bizalmi szolgáltató, PassBy[ME] Mobile ID alkalmazása okoseszközön működő aláírási megoldást nyújt, így teljes bizonyító erővel rendelkező dokumentumot hozhat létre időben és térben függetlenül. A PassBy[ME] Mobile ID komplex megoldásáról, mely felhasználóbarát és biztonságos mobil azonosítóval ruházza fel tulajdonosát további infomációkat talál a www.passbyme.com oldalon.

PassBy[ME] mobilaláírást támogató kliensalkalmazások:

Támogatott okostelefon platformok

Okoseszközökre történő tanúsítvány igénylés menete

  1. Töltse ki mobileszközökre vonatkozó tanúsítvány igénylő adatlapunkat.
  2. A mobileszközökre történő tanúsítvány(ok) kibocsátása minden esetben személyes regisztrációt követően történik.
  3. Igénylésének beérkezést követően e-mailben megkeressük Önt személyes regisztrációs időpont egyeztetése céljából.
  4. A személyes azonosítás személyi igazolvány, jogosítvány vagy útlevél ellenőrzésével történik.
  5. A személyes regisztrációra hozza magával azt az intelligens mobileszközét, mely megfelel a korábban felsorolt platform követelményeknek, és amire tanúsítványait kívánja telepíteni. Lehet több mobileszköz is. (A díjszabás tanúsítványoként történik.)
  6. A sikeres regisztrációt követően egyszer használatos, névre szóló, és tanúsítványonként egyedi jelszavak (SCEP jelszó) kerülnek Önnek átadásra kinyomtatott formában.
  7. A kulcsgenerálás minden esetben a regisztrációs munkatárs jelenlétében és segítségével történik.
  8. A kulcsgenerálás megkezdése előtt, amennyiben telefonja nem rendelkezik a tanúsítványok kezeléséhez szükséges alkalmazásokkal, megtörténik a szükséges programok telepítése. iOS típusú mobileszközök esetén rendelkeznie kell Apple Appstore felhasználónévvel és jelszóval.
  9. Az okostelefonokra telepíteni szükséges tanúsítványkezelő alkalmazásokat az e-Szignó Hitelesítés Szolgáltató biztosítja.

 


Kérdés esetén kérjük, írjon a info@e-szigno.hu e-mail címre, vagy hívja a (+36 1) 505-4444 telefonszámot.