Home
Skip to main content eIDAS szerinti minősített bizalmi szolgáltató

Időbélyegzés szolgáltatói tanúsítványaink

Az időbélyegzés szolgáltatásunkhoz beérkező időbélyegző-kéréseket több időbélyegző egységgel szolgáljuk ki. Az időbélyegző egységek ugyanazt a kulcspárt használják és ugyanazzal az időbélyegzés szolgáltatói tanúsítvánnyal rendelkeznek, de elkülönült sorozatszám tartományban bocsátják ki az időbélyegzőket. A pillanatnyi forgalmi, terhelési viszonyoktól függ, hogy egy adott időbélyegző kérést melyik egységünk szolgálja ki, azaz melyik egységünk írja alá az időbélyegzőket.

Az időbélyegzők aláírására használt kulcsok élettartama korlátozott, a tanúsítványokat szolgáltatási szabályzataink értelmében évente cseréljük, és vállaljuk, hogy az időbélyegzőt aláíró időbélyegzés szolgáltató tanúsítványa az időbélyegző kibocsátásától számítva legalább 10 évig érvényes. Az időbélyegző egységeink közül mindig a legmagasabb évszámmal és sorszámmal ellátott egységek bocsátják ki az időbélyegzőket.

Tekintve, hogy az időbélyegzés szolgáltatói tanúsítványaink időben változnak, azt javasoljuk, hogy ne konkrét időbélyegző tanúsítványokat fogadjon el alkalmazásában. Időbélyegzés szolgáltatói tanúsítványaink az alapján ismerhetőek fel, hogy tartalmazzák a timeStamping kiterjesztett kulcshasználatot (extended key usage), és a honlapunkon közzétett tanúsítvány-hierarchiában a megjelölt helyen szerepelnek.

Időbélyegzés szolgáltatásunk elérhetőségéről itt talál információkat.

 

A kizárólag időbélyegző tanúsítványok kibocsátására létrehozott ECC algoritmusú köztes hitelesítő egységek SHA-256 alapú tanúsítványai:

A minősített időbélyegzőket kibocsátó ECC algoritmusú egységek SHA-256 alapú tanúsítványai:

A minősített időbélyegzőket kibocsátó RSA algoritmusú egységek SHA-256 alapú tanúsítványai:

A nem minősített időbélyegzőket kibocsátó egység SHA-256 alapú tanúsítványa:

A minősített időbélyegzőket kibocsátó egységek SHA-1 alapú tanúsítványai:

A nem minősített időbélyegzőket kibocsátó egység SHA-1 alapú tanúsítványa: