Home
Skip to main content eIDAS szerinti minősített bizalmi szolgáltató

Időbélyeg szolgáltatás performanciájának tesztelése

Az elektronikus aláírás technológia felhasználásának mára már számos olyan területe van (pl.: elektronikus számlázás, papíralapú dokumentumok hiteles digitalizálása), ahol viszonylag rövid időn belül kell nagy számú elektronikus dokumentumra minősített időbélyeget helyezni, valamint az aláíráshoz tartozó visszavonási információkat begyűjteni.

Az eddigi tapasztalataink szerint a nagyfogyasztó ügyfelek az időbélyeg szolgáltató kiválasztásánál az árat, a szolgáltatás rendelkezésre-állását, valamint a szolgáltatás performanciáját* tekintik a mérvadónak.

A rendelkezésre-állás tekintetében az egyes szolgáltatók között nem lehet különbség, mindegyik szolgáltatóra ugyanazok a rendkivül szigorú rendelkezésre-állási követelmények vonatkoznak.

Ahol eltérés lehet a szolgáltatók között, az a nyújtott időbélyeg szolgáltatás ára valamint performanciája.

Az ár egyértelmű, viszont a performancia az ügyfelek által nehezen ellenőrizhető (nem rendelkeznek erre alkalmas programmal, illetve a szolgáltató nem ad erre lehetőséget, stb.).

Segítség a döntésben

A Microsec zrt. lehetőséget kíván adni a nagyfogyasztó ügyfeleknek, hogy az éles időbélyeg (és online tanúsítvány-állapot - OCSP) szolgáltatását előre megbeszélt időablakban performancia tesztnek vessék alá. A performancia teszt lefolytatásához szükséges egy saját felhasználónév-jelszó páros, mellyel elérhető az időbélyeg szolgáltatás.

Amennyiben nem rendelkezik a sebességteszt végrehajtására alkalmas programmal, úgy használja a Microsec zrt. által fejlesztett tsflow alkalmazást, mellyel bármelyik hazai szolgáltató performanciája mérhető a szükséges szolgáltatás url-ek és autentikációs adatok birtokában. A letölthető csomag tartalmazza a felhasználói dokumentációt, valamint bemutat mintapéldákat.

Támogatott operációs rendszerek: Windows (2000, XP, Server 2003/2008/2012/2016, Vista, 7, 10)

Megjegyzés: A tsflow.exe alkalmazás eddig csak Windows XP/7/10 operációs rendszeren, DOS parancssorban került tesztelésre.

A program forráskódja elérhető itt.

Érdeklődjön a sales@microsec.hu e-mail címen a performancia teszt lefolytatásával kapcsolatban.


*Performancia: egységnyi idő alatt kiadott időbélyegek (vagy OCSP válaszok) száma.