Home
Skip to main content eIDAS szerinti minősített bizalmi szolgáltató

Tanúsítványok

Az e-Szignó Hitelesítés Szolgáltató tanúsítványokat bocsát ki ügyfelei számára. Az aláíró tanúsítvánnyal rendelkezők elektronikus aláírást hozhatnak létre, bélyegző tanúsítvánnyal elektronikus bélyegző készíthető. A minősített tanúsítványok alapján minősített elektronikus aláírás / bélyegző is létrehozható, az így hitelesített dokumentum teljes bizonyító erejű okiratnak minősül. A titkosító tanúsítványok segítségével állományokat titkosíthatunk és titkosított üzeneteket küldhetünk, az autentikációs tanúsítványok segítségével számítógépekkel, szolgáltatásokkal, esetleg webszerverekkel építhetünk ki biztonságos (titkosított és hitelesített) kapcsolatot.

Az e-Szignó Hitelesítés Szolgáltató által kibocsátott tanúsítványok megfelelnek a vonatkozó európai uniós és magyarországi jogszabályoknak , a szolgáltatás megfelelőségét a német TÜViT auditor cég igazolta 2016-ban. A megfelelőség értékelési vizsgálatokat 2020-tól a Hunguard végzi.

Az e-Szignó Hitelesítés Szolgáltató által kibocsátott tanúsítványokat több alkalmazás és rendszer automatikusan elfogadja (pl. Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari), a teljes lista itt érhető el.

Az e-Szignó Hitelesítés Szolgáltató által kibocsátott tanúsítványokat a Windows operációs rendszerek, valamint a Windows tanúsítványtárát használó alkalmazások automatikusan felismerik és elfogadják. Az általunk kibocsátott tanúsítványok használatával aláírt elektronikus leveleket a címzett Outlookja elfogadja, az általunk kibocsátott webszerverek tanúsítványaiban megbíznak a látogatók Explorer böngészői, és a kódaláíró (code signing) tanúsítványok alapján aláírt programokat a Windows ismert gyártótól származó szoftvernek tekinti. 

Szolgáltatásaink kipróbálásához ingyenesen titkosító, aláíró és autentikációs teszt tanúsítványokat is igényelhet tőlünk.