Tanúsítványok

Az e-Szignó Hitelesítés Szolgáltató tanúsítványokat bocsát ki ügyfelei számára. Akik aláíró tanúsítvánnyal rendelkeznek, elektronikus aláírást hozhatnak létre. A minősített tanúsítványok alapján minősített elektronikus aláírás is létrehozható, az így hitelesített dokumentum teljes bizonyító erejű magánokiratnak (esetleg közokiratnak) minősül. A titkosító tanúsítványok alapján titkosított üzeneteket küldhetünk, az autentikációs (vagy hitelesítő) tanúsítványok segítségével számítógépekkel, szolgáltatásokkal, esetleg webszerverekkel építhetünk ki biztonságos (titkosított és hitelesített) kapcsolatot.

Az e-Szignó Hitelesítés Szolgáltató által kibocsátott tanúsítványokat (a közigazgatásban használható tanúsítványokat kivéve) a Windows operációs rendszerek modern változatai felismerik, elfogadják. Így az általunk kibocsátott tanúsítványok alapján aláírt elektronikus leveleket a címzett Outlookja elfogadja, az általunk kibocsátott webszerverek tanúsítványaiban megbíznak a látogatók Explorer böngészői, és az általunk kibocsátott kódaláíró (code signing) tanúsítványok alapján aláírt programokat a Windows ismert gyártótól származó szoftvernek tekinti.

A jobb oldali menüben tanúsítványt igényelhet tőlünk, kereshet az általunk kibocsátott tanúsítványok között, és megtekintheti a hitelesítés szolgáltatáshoz kapcsolódó dokumentumainkat, szolgáltatói tanúsítványainkat, visszavonási listáinkat.

Szolgáltatásaink kipróbálásához ingyenesen titkosító, aláíró és autentikációs teszt tanúsítványokat is igényelhet tőlünk.