Home
Skip to main content eIDAS szerinti minősített bizalmi szolgáltató

Teszt tanúsítványok

Bevezető

Az e-Szignó Hitelesítés Szolgáltató lehetőséget kíván adni leendő ügyfeleinek, hogy az elektronikus aláírást, és a hozzá tartozó szolgáltatásokat ingyenesen kipróbálhassák. Teszt szolgáltatásunk célja a hitelesítés, időbélyeg és az online tanúsítvány-állapot szolgáltatásunk részletes bemutatása. Ezen az oldalon az e-Szignó aláíró program és az e-Szignó Hitelesítés Szolgáltató teljes körű tesztjéhez kívánunk támogatást nyújtani.

Az itt található űrlap segítségével díjmentesen teszt tanúsítványok igényelhetők. Az aláírásra szolgáló tanúsítványok mellett igényelhet titkosításra, illetve hitelesítésre szolgáló teszt tanúsítványokat is.

Az aláírói teszt tanúsítványokkal az e-Szignó program regisztrálatlan változatával is készíthet érvényes aláírásokat. Természetesen a kiadott teszt tanúsítványok használhatóak más aláíró alkalmazásokkal, illetve az elektronikus aláírást és titkosítást támogató levelező programokkal is.

Ha Ön igényel teszt autentikációs tanúsítványt is, lehetősége lesz a teszt időbélyeg szolgáltatásunk elérésére.

Az igényelhető tanúsítványok a jelenlegi hitelesítési rend (nem eIDAS) szerint kerülnek kibocsátásra.

eIDAS szerinti tanúsítványok a következő oldalról tölthetők le: eIDAS teszt tanúsítványok

Regisztráció

A felsorolt teszt tanúsítványokat egyszerűsített regisztráció során bocsátjuk ki, így nem kell elküldenie nekünk semmit, nem kell személyesen megjelennie.

Kattintson a tanúsítvány igénylése menüpontra, és az űrlap kitöltése után pár perccel már használhatja is az elkészült tanúsítványt.

Teszt időbélyeg szolgáltatás

Az új kriptográfiai algoritmusok (sha-2, RSA) szerint működő teszt időbélyegzés szolgáltatásunk az alábbi URL-eken érhető el:

Az új kriptográfiai algoritmusokra épülő időbélyegzés szolgáltatásunk kizárólag sha-2-es lenyomatokat fogad el. Autentikációs tanúsítvány alapján történő igénybevételhez mind sha-1 mind sha-2 alapú autentikációs tanúsítvány használható.

Amennyiben nem kíván a teszt időbélyeg szolgáltatás eléréshez külön saját autentikációs tanúsítványt igényelni, használja a következő teszt autentikációs tanúsítványt, amely jelszó megadása nélkül telepíthető.


Kérdéseivel forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz!