Home
Skip to main content eIDAS szerinti minősített bizalmi szolgáltató
Wildcard (*-ot tartalmazó) webszerver tanúsítványok
A wildcard SSL tanúsítványok olyan webszerver (SSL szerver) tanúsítványok (speciális autentikációs tanúsítványok), amelyek "*" (csillag) karaktert tartalmazó címre szólnak.

 

A webszerer tanúsítvány azt igazolja, hogy a tanúsítványhoz tartozó magánkulccsal kizárólag a tanúsítványban lévő cím birtokosa rendelkezik. Így a kérdéses webszerverrel titkosított és hitelesített kapcsolatot lehet létesíteni. A webszerver tanúsítványban eredetileg egy, és pontosan egy cím szerepelhet (pl: www.kedvencoldalam.hu); ez alól a wildcard tanúsítványok jelentenek kibúvót.

A wildcard tanúsítványokban a csillag karakter joker (wildcard) karakterként működik, így a tanúsítványban szereplő cím (pl: *.kedvencoldalam.hu) több címre is illeszkedhet. E megoldás előnye, hogy elegendő egy wildcard tanúsítványt vásárolnunk, így több különböző címünkre is van tanúsítványunk. Ugyanakkor, a webszerver tanúsítványok általában drágábbak, mint a kizárólag egyetlen címre szóló tanúsítványok.

 

  A webszerver tanúsítványokról szeretne olvasni?
  A több címre szóló webszerver tanúsítványokról (az ún. UCC tanúsítványokról) szeretne olvasni?
  Az autentikációról, más néven partner hitelesítésről szeretne olvasni
  Webszerver tanúsítványt szeretne vásárolni?

 

Vegyük figyelembe a következő szempontokat, mielőtt a wildcard tanúsítvány mellett (vagy ellen) döntenénk:

A wildcard tanúsítvány akkor igazán jó választás, ha egy gépen üzemeltetünk sok különböző subdomaint, és ezen subdomainekre szeretnénk tanúsítványt. Ekkor egyetlen wildcard tanúsítvánnyal lefedhető az összes subdomain. (Az, hogy hány domain esetén éri meg a wildcard tanúsítvány, az a wildcard tanúsítvány árától függ.)

 

  A wildcard tanúsítványok árára kíváncsi?