e-Szignó Automata

Elektronikus aláírás funkció - szoftverfejlesztőknek, rendszerintegrátoroknak

Az e-Szignó Automata szerver oldalon lehetőséget ad nagytömegű aláírás készítésére és ellenőrzésére automatizált módon. Emellett az e-Szignó Automata beépítésével kliens oldalon tetszőleges alkalmazásban készíthető aláírás.
Az e-Szignó Automatával könnyen és gyorsan integrálható az elektronikus aláírás funkció már meglévő ügyviteli, dokumentumkezelő vagy workflow alkalmazásba, számlázási, illetve archiváló rendszerbe.

Az alkalmazás támogatja a személyi igazolványon található aláíró tanúsítvány használatát. Támogatott aláírás formátumok megfelelnek az eIDAS rendelet által meghatározott követelményeknek, így az alkalmazással eIDAS kompatibilis – akár minősített - aláírások is készíthetők:

 • XAdES szabványnak (ETSI EN 319 132, ETSI TS 101 903) megfelelő aláírás létrehozása, ellenőrzése (Baseline vagy XAdES-BES,-EPES,-T,-C,-X,-X-L,-A). XAdES v1.4.2 támogatása
 • CAdES ETSI EN 319 122 szabványnak megfelelő aláírások készítése
 • PAdES ETSI EN 319 142 és ETSI TS 102 778 1-2-3-4 szabvány támogatás
 • ASiC szabványnak (ETSI EN 319 162, ETSI TS 102 918 V1.3.1) megfelelő aláírás tároló létrehozása.
 •  

  e-Szignó Automata

  Szerver oldalra Windows, Linux (pl. SUSE, RedHat, Fedora), Solaris, Win CE, és AIX platformokon működő megoldást kínálunk.

  Az e-Szignó Automata minden aláírással kapcsolatos funkciót magában hordoz:

   

  A szerver oldali működéshez kapcsolódó, további jellemzők:

   

  Fejlesztés az e-Szignóval

  Az e-Szignó Automata segítségével minősített aláírást létrehozó és kezelő alkalmazás fejleszthető. Az e-Szignó Automata valamennyi elektronikus aláírás funkciót tartalmazza, Önre már csak a meglévő alkalmazásba történő illesztés, illetve a felhasználói felület megalkotása vár.

  Kipróbálás

  Az e-Szignó Automata kipróbálásához kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a sales@microsec.hu email címen. A tesztelési célú felhasználás díjmentes!

  Ingyenesen teszt tanúsítányokat is biztosítunk erre a célra, illetve letöltheti az aláírás célú "ifj. Tesztelő Péterke" névre szóló teszt tanúsítványunkat is:

   

  Web form aláírás bemutató

  Az e-Szignó Automata segítségével webes formanyomtatványokat is alá lehet írni. A webes nyomtatványokon kívül ilyenkor az aláírás tulajdonságait (pl. időbélyeges vagy nem) is a szerveren lehet beállítani. Ekkor az aláírási folyamat a következő:

  1. Az aláíró egy böngészőben kitölti a formanyomtatványt.
  2. Az aláírás gombra kattintva a böngésző elküldi a kitöltött formanyomtatványt a szervernek.
  3. A szerveren az e-Szignó Automata a neki küldött adatok alapján összeállítja az aláírásra kerülő adatokat, elkészíti az elektronikus aktát, és az aláírandó adatok lenyomatát.
  4. A szerver visszaküldi a böngészőnek az aláírandó lenyomatot.
  5. A böngésző aláíratja a lenyomatot a felhasználóval. Ehhez előzőleg csupán egy 400 kB-os aláírt ActiveX telepítése szükséges.
  6. A böngésző visszaküldi a szervernek az aláírt lenyomatot.
  7. A szerveren az e-Szignó Automata beilleszti az aláírást az elektronikus aktába.
  8. Időbélyegzés esetén az e-Szignó Automata elkészíti az időbélyeget, és beilleszti azt az elektronikus aktába.
  9. A felhasználó megtekintheti az aláírt állományt, ha akarja.

  A Java alapú demó működtetéséhez telepítenie kell a Java Runtime környezetet!


  Webes aláírás legfőbb ismert alkalmazási területei:

  Fejlesztői dokumentációk