Home
Skip to main content eIDAS szerinti minősített bizalmi szolgáltató

e-Számla archiválás

A számlák megőrzésére vonatkozó jogszabályi előírások az elektronikus számlákra is érvényesek. Az elektronikus számlák megőrzését a kibocsátó saját maga is megvalósíthatja, vagy igénybe vehet erre a célra minősített archiválás szolgáltatót.

A Microsec zrt. a TÜViT megfelelőségértékelő szervezet által tanúsított és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által nyilvántartásba vett minősített archiválás szolgáltató. Az általunk nyújtott archiválás szolgáltatás megfelel az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvénynek, a digitális archiválás szabályairól szóló 114/2007. GKM rendeletnek, valamint a NAV közleményben ajánlott archiválás szolgáltatásnak.

Az elektronikus formában megőrzött számlák formátumát és struktúráját az elekktronikus számlák kibocsátója számára a számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint az elektronikus formában megőrzött számlák adóhatósági ellenőrzéséről szóló 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet rögzíti.

A Microsec eIDAS rendelet szerinti minősített archiválás szolgáltatása garantálja, az elektronikus számlák hosszú távú, biztonságos tárolását és hitelességének megőrzését.


Megrendelés és további információ

A szolgáltatás megrendeléséhez és további információkért kérjük, írjon a sales@microsec.hu e-mail címre, vagy hívja a (+36 1) 505-4444 telefonszámot.

Amennyiben Ön az elektronikus számlák hitelesítését saját rendszerén belül, egyedi fejlesztéssel szeretné megoldani, kérjük, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal.


További információ a minősített archiválás szolgáltatásról.