Home
Skip to main content eIDAS szerinti minősített bizalmi szolgáltató

MicroCA PKI menedzsment alkalmazások

A Microsec MicroCA alkalmazások teljes körű megoldást nyújtanak PKI (public key infrastructure) rendszerek kiépítésére és működtetésére.

A MicroCA szoftvercsalád termékei

A MicroCA szoftvercsalád termékeivel a hitelesítás szolgáltatáshoz szükséges összes funkcionalitás megvalósítható. Azon ügyfeleink számára ajánljuk, akik hitelesítés szolgáltatói rendszert építenek, és ehhez szükségük van a megfelelő szoftverkomponensekre.

MicroCA

A MicroCA egy tanúsítványkibocsátó és -menedzsment CA rendszer, mellyel megvalósítható teljes körű CA funkcionalitás. A MicroCA képes tanúsítványok kibocsátására, valamint támogatja az összes, a tanúsítvány állapotának megváltoztatására irányuló műveletet (felfüggesztés, visszaállítás, visszavonás, megújítás). A tanúsítványok aktuális állapotáról (érvényes, felfüggesztett, visszavont) visszavonási listák (CRL) és online tanúsítvány-állapot válaszok (OCSP) szolgáltatásával nyújt információt.

Támogatja a clusteres üzemmódot operátori kártyákkal védett szolgáltatói kulcsok esetén is. Továbbá támogatja a HSM modulok használatát.

 

Támogatott funkciók:

A MicroCA alkalmazás az alábbi főbb szabványoknak, ajánlásoknak és protokolloknak felel meg:

Támogatott platformok:

Javasolt operációs rendszerek: Függőség:
MicroRA

A MicroRA egy webalapú, platform és böngésző független ügyviteli rendszer, amely a hitelesítés szolgáltatáshoz kapcsolódó folyamatok támogatására hivatott.

A MicroRA támogatja a clusteres üzemmódot.

A rendszer főbb funkciói:

 


A MicroRA rendszer segítségével könnyedén kezelhető több tízezres ügyfélkör is, köszönhetően annak, hogy a funkciók jelentős része (pl. szolgáltatások felvétele, iratok nyomtatása) az ügyfelek egy csoportjára egyszerre is végrehajtható. A rendszer szerver oldali komponense PostgreSQL adatbázison alapszik, a kommunikáció Apache webszerver segítségével történik, míg az érdemi munkát PHP interpreter végzi. Kliens oldalon csupán egy böngésző program futtatására van szükség.

Támogatott platformok:

Javasolt operációs rendszerek: Függőség: Támogatott CA alkalmazások
MicroTSA

A MicroTSA szabványos (RFC 3161) időbélyegek létrehozására alkalmas szoftver, mely felhasználónév-jelszó vagy tanúsítvány alapú autentikációval http és https protokollon keresztül képes időbélyeg-kérések fogadására és időbélyegek kibocsátására.

A MicroTSA támogatja a HSM modulok használatát.

A MicroTSA alkalmazás az alábbi főbb szabványoknak, ajánlásoknak és protokolloknak felel meg:

Támogatott platformok:

Javasolt operációs rendszerek:
MicroOCSP

A MicroOCSP szabványos (RFC 2560) OCSP válaszok kibocsátására szolgáló alkalmazás, mely korlátlan számú CA által kibocsátott tanúsítvány aktuális státuszának lekérdezését biztosítja online módon. A MicroOCSP része a MicroCA alkalmazásnak, de önállóan is megvásárolható. A MicroOCSP alkalmazás natív kódban írt szoftver, ezért jóval nagyobb válaszadási teljesítményre képes a Java alapú OCSP megoldásokhoz képest. Támogatja a rövidlejáratú (akár 10 percig érvényes) OCSP válaszadói tanúsítványok használatát.

A MicroTSA támogatja a HSM modulok használatát.

A MicroOCSP alkalmazás az alábbi főbb szabványoknak, ajánlásoknak és protokolloknak felel meg:

Támogatott platformok:

Javasolt operációs rendszerek: Támogatott CA alkalmazások
MicroCAMobile

A MicroCAMobile alkalmazással lehetőség van meglévő CA alkalmazásokat összekötni az SCEP protokollt támogató eszközökkel (pl mobileszközök). A MicroCAMobile alkalmazás használatához szükséges a MicroRA nyilvántartó szoftver használata, valamint olyan CA alkalmazás, mely támogatja a PKCS10-es tanúsítványkérelmek és tanúsítványadatok alapján történő automatikus tanúsítvány kibocsátást. A lent felsorolt CA alkalmazásokat alapértelmezetten támogatja a MicroCAMobile szoftver, más CA alkalmazáshoz könnyen illeszthető.

A MicroCAMobile támogatja a clusteres üzemmódot.

 

A MicroCAMobile alkalmazás az alábbi főbb szabványoknak, ajánlásoknak és protokolloknak felel meg:

Támogatott platformok:

Javasolt operációs rendszerek: Függőség: Támogatott CA alkalmazások Támogatott kliensek
MicroAC

A MicroAC alkalmazással lehetőség van X509 szabványnak megfelelő aláírói, autentikációs és titkosító tanúsítványokhoz tartozó az RFC 3280 és RFC 3281 attribútum tanúsítványok kibocsátására. A kiadott attribútum tanúsítványokkal valamely szervezet igazolhatja például aláíráskor az aláíró szerepkörét illetve az aláíró egyéb attribútumait. A megoldással nincsen szükség a továbbiakban a szerepkör feltüntetésére a hitelesítés szolgáltató által kibocsátott tanúsítványokban. A szerepkört igazoló szervezet saját hatáskörben rendelkezhet a munkavállalója szerepköreiről (igazolhatja, módosíthatja, visszavonhatja) az X509-es tanúsítvány módosítása illetve visszavonása nélkül. MicroAC alkalmazás XML interfészen keresztül tud kapcsolódni attribútumokat nyilvántartó alkalmazásokhoz (pl. MicroRA). Egyéb nyilvántartó alkalmazásokhoz az integrációt megállapodás szerint vállaljuk.

A MicroAC alapértelmezetten támogatja az nCipher HSM eszközt, egyéb HSM eszköz támogatása lehetséges.

A MicroAC alkalmazás az alábbi főbb szabványoknak, ajánlásoknak és protokolloknak felel meg:

 

Támogatott platformok:

Javasolt operációs rendszerek: Támogatott attribútum adatbázisok Támogatott kliensek
MicroGKG

A MicroGKG (Microsec GKG Key Generator) egy univerzális ruby nyelven írt parancssoros kliens oldali kulcsgeneráló és tanúsítványigénylő alkalmazás, mellyel lehetőség van PKCS#11 interfésszel rendelkező kártyák és tokenek elektronikus és -szükséges berendezés megléte esetén- vizuális megszemélyesítésre. A MicroGKG támogatja a tömeges kártya és token elektronikus és vizuális megszemélyesítést is. Könnyen integrálható a Windows operációs rendszert támogató kártyagyártó berendezésekhez. Nagy mennyiségű szoftveres kulcsú tanúsítványok előállítására is hatékonyan használható. Tanúsítványok tömeges megújítására is kiválóan használható meglévő PKCS#10-es kérelmek esetén.

A MicroGKG alkalmazás az alábbi főbb szabványoknak, ajánlásoknak és protokolloknak felel meg:

Támogatott kulcstároló hardvereszközök Támogatott platformok: Javasolt platformok: Függőség: Támogatott CA alkalmazások Támogatott kártyagyártó berendezések

További információ érdekében kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a sales@microsec.hu e-mail címen, vagy a (+36-1) 505-4444 telefonszámon.