Home
Skip to main content eIDAS szerinti minősített bizalmi szolgáltató

Készüljön fel a PSD2 irányelvnek való megfelelésre!

A második pénzforgalmi irányelvből következő azonosítási és információ biztonsági feladatokra a Microsec PKI technológián alapuló megoldásokat kínál, melyek magas fokú biztonságot jelentenek az ügyfelek és a PSD2 szerint működő fizetési szolgáltatók (PSP-k) számára. Az európai gazdasági térségben (EGT) működő pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó társaságoknak 2019. őszétől biztosítania kell, hogy az ügyfél adatvagyonhoz harmadik félnek számító pénzügyi szolgáltatók férhessenek hozzá. 

PSD2-specifikus minősített bélyegző és web-szerver tanúsítványok fizetési számla szolgáltató pénzintézetek (ASPSP) és harmadik feles pénzügyi szolgáltatók (TPP) számára.

A PSD2 irányelv mentén létrehozott műszaki szabványoknak megfelelően kialakított teszt és minősített tanúsítványok már elérhetőek. Tanúsítványaink eIDAS rendeletnek megfelelően minősítettek, és bizalmi szolgáltatóként szerepelünk az EU Bizalmi Listán.

Tanúsítványaink lehetővé teszik a fizetési szolgáltatók, köztük a harmadik félnek számító szolgáltatók (TPP-k) és fizetési számla szolgáltatók (ASPSP-k) számára, hogy megfeleljenek a PSD2 irányelvből következő előírásnak és kapcsolódó műszaki szabványnak, biztosítsák a kommunikáció hitelességét, titkosságát, valamint integritását, továbbá a tranzakciókról akár joghatással bíró bizonyítékokat is képezhessenek.

PSD2-specifikus teszt tanúsítvány igénylés 
PSD2-specifikus minősített bélyegző és weboldal-hitelesítő tanúsítvány igénylés

Ügyfél-hitelesítő eszköz PKI alapokon

PassByME Mobile ID - A PSD2 irányelv alapján létrehozott műszaki előírásoknak megfelelő erős ügyfél-hitelesítő eszköz.

A szolgáltatás alkalmas az ügyfél hozzájárulás begyűjtésére, tranzakció jóváhagyásra, PDF aláírásra és tömeges aláírásra is. A mobil eszközzel adott hozzájárulás (consent) közvetlenül kapcsolódik a dokumentumhoz: szabványos, személyhez kötött, biztonságos, interaktív, ezért több mint egy PSD2 irányelvnek megfelelő erős ügyfél-hitelesítő eszköz, PKI alapokon.

PSD2 tanúsítványellenőrző eszközkészlet

A Microsec robusztus és testre szabható megoldást kínál minden típusú PSD2-specifikus tanúsítvány ellenőrzésére. Az eszköz képes a tanúsítványban szereplő szervezetet, a tanúsítvány lejáratát, visszavonását, típusát, megfelelőségét és minden egyéb paraméterét ellenőrizni.

A tanúsítványellenőrző eszközkészlet alkalmas a tanúsítvány ellenőrzésén túl, elektronikusan hitelesített dokumentumok ellenőrzésére is, akár bélyegző tanúsítvánnyal történő aláírás esetén is.

Kapcsolat
           


Töltés...
Köszönjük! Üzenetét továbbítottuk.
Elnézést kérünk.
Belső hiba miatt az üzenet továbbítása nem lehetséges.