Home
Skip to main content eIDAS szerinti minősített bizalmi szolgáltató

VHKIR Kommunikációs Modul

A VHKIR kommunikációs modul egy olyan programkönyvtár (Software Development Kit), amely tartalmazza a kézbesítési rendszerben – például Végrehajtási Iratok Elektronikus Kézbesítési Rendszerében (VIEKR), Cégbírósági Elektronikus Vagyonfelmérési Rendszerben (CEVR) – való kommunikációhoz szükséges összes funkcionalitást. Használatával jelentősen meggyorsítható a csatlakozó fél rendszerére szabott üzenetküldő modul létrehozása és integrálása.

A kommunikációs modul főbb funkciói:

A kommunikációs modul támogatja az adott rendszerben használható XML üzenetsémák legfrissebb verzióinak beszerzését, valamint a beküldendő üzenet formátumellenőrzését (validálását). Az XML összeállítása és feldolgozása a csatlakozó fél ügyviteli rendszerének a feladata.

Követés a rendszerekhez

A VIEKR és a CEVR műszaki értelemben jelenleg azonos módon működik, azonban vannak eljárásbeli különbségek, és a jövőben esetlegesen elképzelhető, hogy jogszabályi vagy más okok miatt a két rendszer műszaki értelemben is el fog térni egymástól. Az egyes rendszerekre vonatkozó speciális szabályokat a VIEKR specifikáció, illetve a CEVR specifikáció tartalmazza. A kommunikációs modullal (3.2.5 verziótól) megvalósítható a kommunikáció mind a VIEKR, mind a CEVR rendszerekben - így amennyiben Ön korábban már vásárolt VHKIR kommunikációs modult valamely rendszerhez, azt tudja használni a másikhoz is -, azonban a szoftverkövetést a két rendszerre külön-külön kell megvásárolni.

A kézbesítési rendszerek használatához ajánljuk még:

Amennyiben a fentiek felkeltették az érdeklődését, bővebb információért kérjük, keresse munkatársainkat a sales@microsec.hu címen.